START in het najaar van 2012...

In de zomer van 2012 speelden we met het idee om een nieuw wielerteam, met de nadruk op het opleiden van jonge renners, op te richten onder de vleugels van WBV.
 
Van zodra onze ideeën kenbaar gemaakt werden kregen we direct talrijke aanvragen van overkomende junioren en beloften.
 
Na een gesprek met Serge Baguet *, voormalig Belgisch profkampioen 2005, en kledijleverancier Doltcini gingen we van start met de uitbouw van het team.  Na het versturen van enkele mailtjes naar bedrijven, in de hoop iemand te kunnen koppelen aan ons project, vonden we Dhr. Marc Schots van de firma MIBA Poorten uit Liedekerke bereidt in te stappen in ons team.
 
In 2013 gingen we dan ook van start en werden we direct geselecteerd voor de Beker van België en menig Interclubwedstrijd.
Uiteindelijk sloten we ons debuutjaar af met 24 podiumplaatsen netjes verdeeld in 8 stuks van elke trede.
 
Voor seizoen 2014 konden we met de firma Indulek uit Zottegem een bijkomende sponsor aan het team koppelen en werden we gepromoveerd tot deelname aan de Belgische Topcompetitie en reden we alle vier de ronden die we in België kennen in onze reeks, nl. Luik, Vlaams Brabant, Namen en Oost-Vlaanderen.  Ook reden we meermaals in het noorden van Frankrijk met als uitschieter Parijs-Roubaix U23, reden we de ronde van Berlijn en als afsluiter van het seizoen de ronde van Valencia in Spanje.
De resultaten van seizoen 2014 mochten er ook zijn, we behaalden 16 overwinningen met onder andere de Provinciale Kampioen van Oost-Vlaanderen bij de beloften (Niels Van Dorsselaer), de Kampioen van Canada bij de beloften (Benjamin Perry - nu prof bij Israel Cycling Academy), een Interclubzege, drie tweede plaatsen in Interclubs en verder nog talrijke podium -en top tien plaatsen.  Datzelfde jaar maakte ook ene Ryan Gibbons (SFA) deel uit van het team (nu prof bij Dimension Data).
 
Ook voor 2015 konden we met de firma Derito uit Ophasselt een extra sponsor aantrekken en werden we opnieuw geselecteerd voor de Belgische Topcompetitie en hoopten we op zijn minst te bevestigen.
 
In dat jaar haalde ex prof Niels Vandyck de vierdaagse Arden Challenge binnen, werd Matthias Van Beethoven eindlaureaat in de toekomstzesdaagse van Kopenhagen en reed onze 18-jarige belofte Steven Moons zich naar de Provinciale Kampioenen titel in Vlaams Brabant, tevens behaalden onze jongens reeds tal van overwinningen en ereplaatsen in kermiswedstrijden.
 
Ook in de Ronde van Valencia wisten onze renners te scoren met enkele fraaie ereplaatsen, Niels Vandyck reed enkele dagen rond met de bolletjestrui als leider van het bergklassement.

In de winter van 2015 haalden onze drie crossers ook meermaals het podium in B-crossen en zelfs in de Druivencross U23 te Overijse.  Ons pisteduo Van Beethoven-Michiels werd knap tweede tijdens de toekomstzesdaagse van Gent, wonnen de editie in Rotterdam en werden derde in Berlijn, tevens werden ze eindwinnaar van de UIV-Cup.  Als bonus, na hun winst in Rotterdam, mochten ze het volgende jaar (januari 2016) starten in de Profzesdaagse aldaar.

Het weg -en piste seizoen 2016 werd  dan weer afgesloten met 25 zeges geboekt met onder andere winst in de Afwachtingswedstrijd van de Scheldeprijs, Menen Classic, Kampioenschap van het Waasland, alsook de Provinciale titels van Antwerpen (Rob Leemans) en Oost-Vlaanderen (Laurent Pieters).  Ook in de GP van Geluwe hadden we met een tweede (Dylan Sunderland - AUS) en een derde (Rob Leemans) plaats twee renners op het podium.  Tevens werden Jenko Bonne en Arne De Groote nog respectievelijk Oostvlaams en Vlaams kampioen in het veld en op de piste.

Met Rob Leemans hadden we ook de eindwinnaar in de Topcompetitie in onze rangen na ondermeer drie derde plaatsen in Dwars door de Vlaamse Ardennen, GP Criquelion en Memorial Van Coningsloo na ene Timothy Dupont.

Ook in 2017 behaalden onze renners meerdere overwinningen, 18 in totaal met o.a. 4 Intercluboverwinningen in onder andere Menen Classic (tweede jaar op rij via Thomas Gibbons - USA), GP van Geluwe (Arne De Groote), Lenteprijs van Wielsbeke (Lewis Bulley - GBR), eerste rit Ronde van Vlaams Brabant (Thomas Gibbons)...
Met diezelfde Thomas Gibbons grepen we nipt naast de Nationale trui van Amerika en werden we tweede in het eindklassement van de Ronde van Vlaams Brabant.  Ook in dat jaar gaven we de Noor Joakim Kjemhus (derde in Scheldeprijs) een kans zich voor te bereiden op het Continentale niveau.

Voor 2018 hadde we terug een kern in stelling gebracht van een 30 tal renners met daarin 18 Belgen, 5 Britten, 2 Nieuw-Zeelanders, 2 Zuid Afrikanen (met daarbij de beloften kampioen Jason Oosthuizen), 1 Amerikaan, 1 Australiër en 1 Noor (Anders Oddli).  Deze laatste wist in het voorjaar het Omnium op de piste te winnen tijdens het Nordic Kampioenschap (Noorwegen, Denemarken, Zweden, Finland en Ijsland).

In de wegcampagne behaalden we winst in de Beker van België te Rummen en werd nieuweling Siebe Deweirdt Kampioen van België.

Het huidige wegseizoen 2019 zullen we aantreden met een kern van 24 renners met daarbij exprof Kevin De Jonghe en Johannes De Paepe en de Brit Dan Gardner (welke ervaring hebben op het Continentale Niveau).  Verder konden we Kenneth Caethoven aan boord houden en rekenen we ook nog op enkele resultaten van Jonas Smet en overkomende talenten bij de junioren zoals Aaron Stockx en Laurens Maes.

Na een jaartje in de Beker van België in 2018 (5de op 25 ploegen) promoveren we opnieuw naar de vernieuwde Topcompetitie of Roadseries met 10 wedstrijden verdeeld in België en Nederland. 

Op jaarbasis treden we aan in een 60 à 70 tal Interclubwedstrijden in binnen en buitenland.

Wij hopen ons steentje te kunnen bijdragen tot deze evolutie en hopen daarbij ook op de hulp van onze sponsors. Samen kunnen we verder bouwen aan de weg in de hoop sterke prestaties te kunnen neerzetten en zo de populariteit van het wielrennen te doen stijgen.

 

Missie

De gedachtegang van de club…

 

“Het speuren naar jong wielertalent en deze, mits de gepaste opleiding, langzaam laten doorgroeien tot beloftevolle renner”

 

… verder blijven uitwerken om zowel (inter)nationaal als regionaal ons graantje mee te pikken in menig wedstrijd en zo de jeugd een degelijke opleiding geven.

Ambitie

  • Speuren naar jong wielertalent en een opleiding in symbiose met studies
  • Zorgen voor doorstroming naar hogere categorieën
  • Creëren van groepsgevoel en teamgeest
  • Het aanbieden van een mooi programma
  • Uitbouw van een degelijke beloften afdeling
  • Mooie resultaten (zowel in kwaliteit als in kwantiteit)
Baguet Bicycle Center Miba poorten Indulek Elektricity Projects Derito Doltcini Iveco