UITBOUW in 2013

 

Onder leiding van Pascal De Weerd samen met Christian De Sutter werd vanaf 2013 gestart met de uitbouw van het Baguet Bicycle Center – MIBA Poorten Cycling Team.

 

Beiden kwamen over van het Van Der Vurst Cycling Team en besloten om hun hobby, het wielrennen, verder te zetten onder de vorm van een eigen wielerteam.  Al gauw kwam er een akkoord met  niemand minder dan voormalig profrenner Serge Baguet, Belgisch kampioen 2005, dit samen met zijn gelijknamig Baguet Bicycle Center.  Samen met Serge werd bekeken hoe we de renners optimaal konden voorbereiden voor wielerjaar 2013.  Alzo gebeurde de uitbouw van het wielerteam onder de benaming BAGUET BICYCLE CENTER – MIBA Poorten Cycling Team.

De ploeg bestaat uit ongeveer 20 renners waarvan vooral beloften aangevuld met enkele eliterenners zonder contract. De jeugdrenners kregen een aangepaste begeleiding met als doel om op termijn door te stromen naar de elite met contract. Samen kregen alle renners een stevig programma onder de voeten. Zij kregen de kans om zich niet alleen nationaal maar ook internationaal in de kijker te rijden.

Onze ploeg nam deel aan nationale en internationale wedstrijden op de weg, deze winter eventueel aangevuld met enkele wedstrijden op de piste en in het veld. Wij hebben reeds contact met diverse organisatoren van internationale (ritten)wedstrijden naar de zomermaanden van 2014 toe.  Zo zullen onze renners opnieuw deelnemen aan wedstrijden in Frankrijk, Nederland, enz...

Wij hopen ons steentje te kunnen bijdragen tot deze evolutie en hopen daarbij ook op de hulp van onze sponsors. Samen kunnen we verder bouwen aan de weg in de hoop sterke prestaties te kunnen neerzetten en zo de populariteit van het wielrennen te doen stijgen.

 

Missie

De gedachtegang van de club…

 

“Het speuren naar jong wielertalent en deze, mits de gepaste opleiding, langzaam laten doorgroeien tot beloftevolle renner”

 

… verder blijven uitwerken om zowel (inter)nationaal als regionaal ons graantje mee te pikken in menig wedstrijd en zo de jeugd een degelijke opleiding geven.

Ambitie

  • Speuren naar jong wielertalent en een opleiding in symbiose met studies
  • Zorgen voor doorstroming naar hogere categorieën
  • Creëren van groepsgevoel en teamgeest
  • Het aanbieden van een mooi programma
  • Uitbouw van een degelijke beloften afdeling
  • Mooie resultaten (zowel in kwaliteit als in kwantiteit)
Baguet Bicycle Center Miba poorten Indulek Elektricity Projects Derito Doltcini Iveco
Brussel - Opwijk